Cabriohuis 2018-11-08T12:03:18+00:00

Project Description

juni 2014

Cabriohuis, Rotterdam

locatie: Rotterdam
oppervlakte: 140m2
materialen: glas, staal, hout, verf
constructeur: Atko

De verbouwing van ons eigen doorsnee 19de eeuwse Rotterdamse bovenwoning in een uniek stadsparadijs geinspireerd op de biophilic design principes

We woonden al sinds onze studententijd op dit adres. Met de komst van onze dochter voldeed de huurwoning niet meer en waren we op de uitkijk voor een huis met een (dak)tuin. Toen de mogelijkheid voorbij kwam om de woning voor een zeer schappelijke prijs te kopen en ook nog bleek dat we de woning drastisch konden verbouwen was dat de start van dit grote avontuur.

Onze grootste wens was om een buitenruimte te hebben waar onze dochter kan spelen en wij in de zon kunnen zitten, kunnen barbequen en van planten kunnen genieten. Om dit voor elkaar te krijgen moesten we een groot deel van het orginele puntdak verwijderen. De consequentie daarvan zou wel zijn dat de woning aanzienlijk kleiner zou worden en zou dat het wel waard zijn aangezien het in Nederland niet altijd mooi weer is. Zo kwamen we op het idee om een terras te ontwerpen voor zonnige dagen dat gesloten kan worden als het koud is of regent. We noemen het ons Cabriohuis.

Om dit dakterras te maken moesten we niet alleen een groot deel van het dak eraf halen, maar ook moesten we het hele huis opnieuw indelen. Waar onze slaapkamer was is nu het dakterras. De slaapkamer is verhuisd naar waar voorheen de eetkamer zat. De eethoek is verplaatst naar waar de badkuib stond. De badkamer en keuken zijn van plek verwisseld. De nieuwe zithoek was vroeger een erg koud donker opslagkamertje en wat eerst de woonkamer was is nu een ruime speelkamer. Het tussen (een typisch 19de eeuwse kamer tussen de voor- en achterkamer) is omgetoverd tot een walk-in closet. Alleen onze dochters slaapkamer is niet van plek veranderd.

Project Details

Categories: